Szalámis sajtgolyók

2018-03-31

sponsored links














Egy nagyon gyors és könnyû, lágyan krémes sós falatka, akár elõételnek, akár levezetésként a finom húsvéti sonka és fõtt tojás után. Gyakorlatilag 10 perc az összeállítása és már elõzõ nap is bátran elkészíthetjük, mert eláll a hûtõben. Ünnepekre, vendégváráshoz nekem nagy kedvenceim az ilyen harapásnyi falatok, így azok is kóstolhatnak valamit az ünnepi asztalról, akik esetleg vegetáriánusok vagy csak diétásabban étkeznének. A receptet - némi módosítással - a Kifõztük gasztromagazinból kölcsönöztem, Katakonyha alkotása. 


Szalámis sajtgolyók

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 12 dkg reszelt kemény sajt (nálam vegyesen: gouda és vörös cheddar)
  • 5 dkg téliszalámi
  • 5-6 szál petrezselyemzöld
  • 1 pici chili (elhagyható)
  • bors

forgatáshoz:

  • durvára darált dió
  • reszelt cheddar
  • apróra vágott snidling

Elkészítése:

  1. Késes robotgépbe tesszük a krémsajtot, reszelt sajtokat, darabokra vágott szalámit, fûszereket és alaposan összedolgozzuk. (sóval vigyázzunk, mert a szalámi és a sajt is sós!)
  2. A masszába keverjük a finomra aprított petrezselymet és chilit.  
  3. Fél órára hûtõbe tesszük, vizes kézzel tetszés szerinti golyókat formálunk belõle.
  4. Durvára vágott dióba, reszelt sajtba, aprított snidlingbe forgatjuk.
  5. Tálalásig hûtõben tároljuk.
  6. Friss pirítóst és zöldségeket kínálunk mellé.








Folytats a blogon ... https://azotthonizei.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s