Szalonnával burkolt töltött gombafejek nyárson - grillsajttal, színesen
sponsored links
Van, hogy a hirtelen jött ételötleteimbõl egészen nagyszerû megoldások kerekednek ki. Szerintem ez a töltött gombanyárs is ilyen.
Imádom a nyársra húzott ételeket, melyeket nem csak faszénen grillezek mostanában - no és télen - gyakrabban sütõben. Amikor az idõm nem adja ki a tûzrakáshoz, de mégsem szeretnék lemondani ezekrõl a grillételekrõl.
A másik motívum a töltött gomba volt, már napok óta egy egyszerû, de nagyszerû töltött gombán járt az eszem. Ebben az ételben végül minden elképzelésem találkozott.
Egyszerû tölteléket kevertem kakukkfûvel fûszerezett vajon pirított gombából, finomra reszelt keményre fõzött tojásból és sajtból. Sóval, borssal fûszereztem.
A konyhakész gombafejeket miután sóztam és borsoztam megtöltöttem a töltelékkel és befedtem egy másik gombafejjel. Vékonyra szelt baconnal összefogtam és formára vágott grillsajttal és kápia paprikával vegyesen nyársra húztam.
Olívaolajjal megspriccelt tepsire fektettem a nyársakat és megspricceltem olívaolajjal.
Grill programon egyszer megforgatva nagyjából 15 perc alatt készre sütöttem a nyársakat.
Hozzávalók 2 adaghoz:
12 db nagy csiperkefej
6 vékonyra szeletelt bacon
A töltelékhez: ...