Szalonnás tojással töltött pite
sponsored links
Ez az étel végtelenül egyszerû, mégis klasszul fel lehet így dobni a megszokott "reggeli rántottát". :) Természetesen a hozzávalókat ízlés szerint variálhatjuk. Kerülhet bele hagyma, gomba, paprika, egy kis kolbász, vagy bármi, amit szeretünk. :) Ráérõs reggeli, vagy akár szép idõben egy kiránduláson tökéletes uzsonna is lehet. :)
Hozzávalók 4 db-hoz:
1 csomag fagyasztott leveles tészta (4 x 125g-os)
3 tojás
10 dkg füstölt húsos szalonna
5 dkg reszelt sajt (trappista vagy edami)
só
Továbbá:
1 tojássárgája
frissen õrölt színes bors
- A töltelékhez az apró kockákra vágott szalonnát serpenyõben zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, ízesítjük sóval és elkészítjük a rántottát. Kihûtjük és belekeverjük a reszelt sajtot.
- A szobahõmérsékleten kiolvasztott tésztalapokat lisztezett deszkára tesszük, egyenként kissé kinyújtjuk, majd a pitekészítõvel kiszúrjuk és megmintázzuk. (1 lapból 1 pite készül.)
- A teli tésztalapot a pitekészítõ aljába tesszük. A szélét körben lekenjük tojássárgájával, majd belehalmozzuk a töltelék 1/4-ét. Ráhelyezünk 1 rácsozott tésztalapot, majd ?megformázzuk?.
- Mindet sütõpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük tojássárgájával, megszórjuk borssal, és 200°C-ra elõmelegített sütõben ~20 perc alatt készre sütjük.
A receptet a Kifõztük márciusi számában is megtaláljátok. :)