Szalonnás spárgarõzse - babrõzse, színes paprikarõzse
sponsored links
A szezon legfrissebb és legszenzációsabb zöld spárgáját Kézdivásárhelyrõl Hidegségbe tartva vásároltam.
Hazautazásunk elõtti napon késõ délután indultunk Kézdivásárhelyrõl a panzióba, amikor táblán megpillantotta a férjem, hogy friss spárga eladó. Kérdezte, hogy ne álljon-e meg.
A kertészetben árulták helyben a hajnalban szedett friss zöld és vajspárgát, bevallom, nekem a zöld a kedvencem. Csak 1 kg-ot vásároltam, és vizes kéztörlõben, hûtõben tárolva a hazautazásig szállítottam haza a zsenge zöld spárgákat.
Ha belegondolok, hogy mire a zöldséges pultokba kerül a spárga mennyi idõ telik el, és hány napig kerül ki a standokra, mire elkel, még így is frissebb állapotában készítettem el másnap az Erdélyben beszerzett spárga készletemet. Mondhatom, elsõ osztályú spárgához jutottam.
Tulajdonképpen sietõsen dobtam össze egy finom ebédet a hazaérkezésünk napján, hiszen az út hosszú volt, így volt pakolnivalóm és egyéb más dolgom is.
Sörtésztában sütöttem karajszeleteket melyhez köretként szolgáltak a spárgarõzsék. Éppen csak kattintottam párat, hogy ha úgy adódik, akkor bemutatom ezt a rendkívül finom és egyszerû fogást, hátha valaki ...