Szalonnás-sajtos-hagymás lepény
sponsored links
Nagyon szeretem a leveles tésztát és a sós lepényeket is. Ez a recept ezt a kettõt ötvözi ráadásul gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ!
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta, 500 g (nem fagyasztott!)
- 15 dkg bacon
- 1 ek vaj
- 2 fej hagyma apróra vágva
- 2 dl tejszín
- 15 dkg sajt
- 1 tojás
- só, bors, ételízesítõ
A sütõt melegítsük fel 180 fokra! A bacont pirítsuk meg serpenyõben, adjuk hozzá a vajat és az apróra vágott hagymát, borsot és ételízesítõt (lehet hogy én legközelebb póréval fogom kipróbálni, szerintem azzal még finomabb lehet). Mikor a hagyma aranybarna lesz öntsük hozzá a tejszínt és ha kihûlt keverjük össze a felvert tojással. A tésztát kicsit nyújtsuk ki lisztezett gyúrólapon, majd rakjuk tepsibe.Nyomkodjunk kis peremet a szélére, majd kenjük rá a mártást és szórjunk rá trappista sajtot (én vastag lukú reszelõt szoktam használni). Aki szereti rakhat rá koktélparadicsomot is. Kb 20 perc alatt elkészül!