Szalonnás-sajtos-hagymás lepény

2011-03-21

sponsored links

Nagyon szeretem a leveles tésztát és a sós lepényeket is. Ez a recept ezt a kettõt ötvözi ráadásul gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ!

Hozzávalók:


  • 1 csomag leveles tészta, 500 g (nem fagyasztott!)
  • 15 dkg bacon
  • 1 ek vaj
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg sajt
  • 1 tojás
  • só, bors, ételízesítõ
A sütõt melegítsük fel 180 fokra! A bacont pirítsuk meg serpenyõben, adjuk hozzá a vajat és az apróra vágott hagymát, borsot és ételízesítõt (lehet hogy én legközelebb póréval fogom kipróbálni, szerintem azzal még finomabb lehet). Mikor  a hagyma aranybarna lesz öntsük hozzá a tejszínt és ha kihûlt keverjük össze a felvert tojással. A tésztát kicsit nyújtsuk ki lisztezett gyúrólapon, majd rakjuk tepsibe.Nyomkodjunk kis peremet a szélére, majd kenjük rá a mártást és szórjunk rá trappista sajtot (én vastag lukú reszelõt szoktam használni). Aki szereti rakhat rá koktélparadicsomot is. Kb 20 perc alatt elkészül!

Folytats a blogon ... vikireceptjei.blogspot.com/2011/03/sz...

sponsored links

Keres?s