Szalonnás rizsropogós

2017-10-23

sponsored links

Ez a bejegyzés "igazából" a  "maradékkommandó" címû blogomon található, de lustaságom lévén azt a blogot nem regisztráltam sehová, így a láthatósága minimális, ezért megmutatom itt is. Ráadásul ezt még januárban fõztem, azóta hevertek a képek egy mappában, a szöveg pedig egy piszkozatban a blogon.
Ha tetszik, amit olvasol, kérlek, oszd meg másokkal is!



Nekem a legtöbb problémát a párolt rizs jelenti. Az elõrefõzéseknél annak a mennyiségét tudom a legkevésbé jól kalkulálni, így sokszor termelõdik maradék.
Most is maradt 2 bögrényi barnarizs, amit persze nem szerettem volna kidobni, így átlényegült. 11 db, kb. 10 cm hosszú és kétujjnyi széles nemistudommineknevezzem lett belõle, ami nagyon laktató, nagyon jó ízû, és megkockáztatom, valami mártogatóssal még egy sörözõs esten is megállja a helyét. Azt is gondolom, hogy a fûszerek is bátran variálhatók

Amik még maradékok voltak: a juhtúró és a bacon, így a hûtõben kallódástól menekültek meg.

Hozzávalók:

a krokettekbe:
  • 2 bögre maradék párolt rizs
  • 2 evõkanálnnyi juhtúró
  • 5 dkg reszelt füstölt sajt
  • bors
  • borsikafû
  • 2 cikk zúzott fokhagyma
  • 3 tojás
  • 4 szelet feketeerdõ sonka (el is maradhat, vagy helyettesíthetõ mással)
a tetejére-aljára:
  • 3 szelet császárszalonna
  • 2 evõkanál olívaolaj.
A sonkát apró darabokra vágtam, és összekevertem a többi hozzávalóval, majd vizes kézzel egyforma nagyságú krokett formákat gyúrtam belõle. Mivel volt egy kis maradék bacon, ezért mindegyik tetejére tettem egy akkora darabot, hogy befedje, az aljukat pedig elõtte egy ecset segítségével beolajoztam.






Folytats a blogon ... hogymegtudjuknezni.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s