Szalonnás rizsropogós
sponsored links
Ha tetszik, amit olvasol, kérlek, oszd meg másokkal is!
Nekem a legtöbb problémát a párolt rizs jelenti. Az elõrefõzéseknél annak a mennyiségét tudom a legkevésbé jól kalkulálni, így sokszor termelõdik maradék.
Most is maradt 2 bögrényi barnarizs, amit persze nem szerettem volna kidobni, így átlényegült. 11 db, kb. 10 cm hosszú és kétujjnyi széles nemistudommineknevezzem lett belõle, ami nagyon laktató, nagyon jó ízû, és megkockáztatom, valami mártogatóssal még egy sörözõs esten is megállja a helyét. Azt is gondolom, hogy a fûszerek is bátran variálhatók
Amik még maradékok voltak: a juhtúró és a bacon, így a hûtõben kallódástól menekültek meg.
Hozzávalók:
a krokettekbe:
- 2 bögre maradék párolt rizs
- 2 evõkanálnnyi juhtúró
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- só
- bors
- borsikafû
- 2 cikk zúzott fokhagyma
- 3 tojás
- 4 szelet feketeerdõ sonka (el is maradhat, vagy helyettesíthetõ mással)
- 3 szelet császárszalonna
- 2 evõkanál olívaolaj.