Szalonnás masnik

2012-08-24

sponsored links

Egy újabb villámgyors finomság. Mindig van a fagyasztóban egy csomag leveles tészta, arra az esetre, ha vendégek jönnek. 


Hozzávalók:

  • 1 csomag mélyhûtött, leveles tészta (40 dkg), 
  • 10 szelet hajszálvékony bacon szalonna,
  • 1 tojás, 
  • a tészta nyújtásához liszt.

Elkészítés:
      
A felengedett leveles tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik oldalára ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik oldalt pedig ráhajtjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd derelyevágóval, vagy éles késsel kétujjnyi széles, kb. 15 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk masniszerûen, és sütõlemezre sorakoztatjuk õket, egymás között kicsi helyet hagyva. Felvert, tojással megkenjük és forró sütõben (220 °C; légkeveréses sütõben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.
Tovább variálható: bacon helyett reszelt sajttal, hajszálvékony füstölt lazacszeletekkel is elkészíthetõ stb...
Szalonnás masnik


Folytats a blogon ... apafozte.blogspot.com/2012/08/szalonn...

sponsored links

Keres?s