Szalonnás masnik
sponsored links
Egy újabb villámgyors finomság. Mindig van a fagyasztóban egy csomag leveles tészta, arra az esetre, ha vendégek jönnek.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik oldalára ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik oldalt pedig ráhajtjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd derelyevágóval, vagy éles késsel kétujjnyi széles, kb. 15 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk masniszerûen, és sütõlemezre sorakoztatjuk õket, egymás között kicsi helyet hagyva. Felvert, tojással megkenjük és forró sütõben (220 °C; légkeveréses sütõben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.
Tovább variálható: bacon helyett reszelt sajttal, hajszálvékony füstölt lazacszeletekkel is elkészíthetõ stb...
Hozzávalók:
- 1 csomag mélyhûtött, leveles tészta (40 dkg),
- 10 szelet hajszálvékony bacon szalonna,
- 1 tojás,
- a tészta nyújtásához liszt.
Elkészítés:
A felengedett leveles tésztát belisztezett deszkán 3 milliméter vastagra nyújtjuk. Az egyik oldalára ráfektetjük a szalonnaszeleteket, a másik oldalt pedig ráhajtjuk. Nyújtófával kissé összenyomjuk, majd derelyevágóval, vagy éles késsel kétujjnyi széles, kb. 15 centi hosszú darabokra vágjuk. A tésztacsíkokat megcsavarjuk masniszerûen, és sütõlemezre sorakoztatjuk õket, egymás között kicsi helyet hagyva. Felvert, tojással megkenjük és forró sütõben (220 °C; légkeveréses sütõben 200 °C) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen, hidegen egyaránt nagyon finom.
Tovább variálható: bacon helyett reszelt sajttal, hajszálvékony füstölt lazacszeletekkel is elkészíthetõ stb...
Szalonnás masnik |