Szalonnás-lilahagymás káposztaágyon ropogósra sült pácolt sertésoldalas

2011-11-13

sponsored links

A lucskos káposztához, a tárkonyos-selymes malacragu leveshez és ehhez az ételhez egyszerre vásároltam be. Az egész malaclapockából egy jó félkilós színhús darab ment a ragulevesbe, a bõrös részek (persze bõven színhús is) a lucskos káposztába. Két nagy fej káposztát vettem, egy édeset és egy savanyút. Az édes káposzta egy az egyben ment a lucskos káposztába a savanyú káposztából pedig csak egy kevés, úgy 30 dkg. Körülbelül egy kilónyi savanyú káposztám maradt, olyan 50 mm-1 cm széles csíkokra vágtam. Ritkán veszek gyalult káposztát, sokkal inkább kedvelem fejben megvásárolni és én vágom fel olyanra, amilyenre szeretném.

Jól elõkészíthetõ, aránylag kevés törõdést igénylõ, olcsó étel ez, és szerintem rettentõen finom.

Elõzõ nap már befûszereztem a szép, 1,5 kg-os darab oldalast. Bedörzsöltem durva szemû fokhagyma granulátummal (lehet természetesen friss fokhagyma is átnyomva, de én szeretem a granulátumot, mert nem ég meg, amikor a húst felpirítom) frissen õrölt szárított gyömbérrel és durvára õrölt színes borssal.

Másnap készítettem egy egyszerû pácot, 1 evõkanál mézbõl, két evõkanál olvasztott libazsírból, egy evõkanál finom tengeri sóból, amibe két apró, szárított macskapöcse paprikát morzsoltam el a magjai nélkül. Ezzel a páccal csak ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s