Szalonnás-kukoricás amerikai palacsinta
sponsored links
Második fordulójához érkezett a Szakácsmustra játék, melynek lényege hogy a házigazda - jelen esetben Marka - megnevez egy szakácsot, akitõl el kell készíteni egy ételt. Marka választása Jamie Oliverre esett, az enyém pedig erre a gyorsan elkészíthetõ és nagyon finom palacsintára. A recept az ... és egyszerûen csak fõzz! szakácskönyvbõl származik (40. oldal: Ó, pufók amerikai palacsinták!).
Hozzávalók:
3 db tojás
12 dkg liszt
1,5 dl tej
1 kávéskanál sütõpor
csipetnyi só
A "feltéthez": bacon és kukorica.
A szalonnát csíkokra vágjuk és egy serpenyõben zsírjára sütjük. A megsült szalonnát kiszedjük egy tálba, a visszamaradt zsíron fogjuk megsütni a palacsintákat.
A lisztet összekeverjük a sütõporral és a sóval, majd simára keverjük a tojások sárgájával és a tejjel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és könnyedén beleforgatjuk a tésztába.
A palacsintasütõt felforrósítjuk, és a tésztából egy kisebb merõkanál segítségével kicsi palacsintákat adagolunk bele. Amíg még nyers a tészta, a tetejére szórjuk a bacont és a kukoricát. Ha megsült az alja, átfordítjuk, és néhány másodpercig sütjük, majd egy tányérra csúsztatjuk.
Tetszés szerint bármit tehetünk rá, Jamie édes feltéteket is ajánl: áfonya, banán, párolt alma, reszelt csokoládé stb. Nekem ebbõl az adagból 12 db palacsinta sült ki. A szalonnás mellett készítettem sima kukoricásat is, és tejföllel tálaltam.