Szalonnás, juhtúrós újkrumpli
sponsored links
Hirtelen ötlettõl vezérelve született a tegnap este ez a finom vacsora, olyan hozzávalókból amelyek otthon voltak. A krumplit nagymamám küldte, úgynevezett bitang krumplik, így mondják nálunk az olyan krumplit, amely a tavaly véletlenül a földben maradt krumpliból terem, sokkal korábban, mint az idei krumpli. :)
Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg újkrumpli, 20 dkg házi szalonna, 1 dl sûrû, zsíros házi tejföl, 10 dkg juhtúró, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: Az újkrumplit alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára fõzzük, meghámozzuk, négybe vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, beleforgatjuk a még meleg krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, 10 - 15 perc alatt összepirítjuk, hogy a krumpli átv egye az ízeket. Ezután levesszük a lángról, a tetejére szórjuk a juhtúrót és lefödve a meleg kályhán hagyjuk még 5 percet, míg a túró megolvad.
Megjegyzés: Önmagában is finom ebéd, vacsora lehet, de sült húsok mellé is tálalhatjuk.
Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg újkrumpli, 20 dkg házi szalonna, 1 dl sûrû, zsíros házi tejföl, 10 dkg juhtúró, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só.
Elkészítése: Az újkrumplit alaposan megmossuk, enyhén sós vízben puhára fõzzük, meghámozzuk, négybe vágjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, beleforgatjuk a még meleg krumplit, hozzáadjuk a tejfölt, a finomra aprított petrezselyemzöldet, sózzuk, 10 - 15 perc alatt összepirítjuk, hogy a krumpli átv egye az ízeket. Ezután levesszük a lángról, a tetejére szórjuk a juhtúrót és lefödve a meleg kályhán hagyjuk még 5 percet, míg a túró megolvad.
Megjegyzés: Önmagában is finom ebéd, vacsora lehet, de sült húsok mellé is tálalhatjuk.