Szalonnás - juhtúrós, galuskával sült csirkemell - Alfonzóval

2014-06-09

sponsored links


Ezt a receptet is a Vidék íze magazinnak köszönhetjük, mint olyan sok mást. Ha jól emlékszem, az áprilisi számban jelent meg bajor csirkemell néven. Apukám egészen biztosan április végén készítette el, mint ahogy az kiderült a fotókat visszanézve.

Az eredeti recepthez képest a juhtúró-tehéntúró arányát kissé megvariáltuk, aki szereti a juhtúrót, bátran tehet bele még többet is. Nekem nagyon tetszett, hogy a csirkepörkölt és a körete, a nokedli (galuska) együtt van tálalva, méghozzá juhtúróval és füstölt szalonnával megbolondítva.

És ha már galuska... Nem tehetek róla, de errõl a szóról mindig Alfonzó remek Ványa bácsi paródiája jut eszembe, abból is Szemes Mari által, refrénszerûen ismételgetett híres mondata: "Eeej, ha ezt az én uram, Galuska Galagonya megérhette volna...!". Fergeteges, a mai napig nem tudom megunni.

Ha valaki nem ismerné, itt megnézheti, jó szórakozást ...

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/06/szalon...

sponsored links

Keres?s