Szalonnás - juhtúrós, galuskával sült csirkemell - Alfonzóval
sponsored links
Ezt a receptet is a Vidék íze magazinnak köszönhetjük, mint olyan sok mást. Ha jól emlékszem, az áprilisi számban jelent meg bajor csirkemell néven. Apukám egészen biztosan április végén készítette el, mint ahogy az kiderült a fotókat visszanézve.
Az eredeti recepthez képest a juhtúró-tehéntúró arányát kissé megvariáltuk, aki szereti a juhtúrót, bátran tehet bele még többet is. Nekem nagyon tetszett, hogy a csirkepörkölt és a körete, a nokedli (galuska) együtt van tálalva, méghozzá juhtúróval és füstölt szalonnával megbolondítva.
És ha már galuska... Nem tehetek róla, de errõl a szóról mindig Alfonzó remek Ványa bácsi paródiája jut eszembe, abból is Szemes Mari által, refrénszerûen ismételgetett híres mondata: "Eeej, ha ezt az én uram, Galuska Galagonya megérhette volna...!". Fergeteges, a mai napig nem tudom megunni.
Ha valaki nem ismerné, itt megnézheti, jó szórakozást ...