Szalonnás haltekercs

2017-12-23

sponsored links



Olyan kevés halat fogyasztunk, de általában karácsonykor azért szerepel az étlapon. Halászlé az nem, de most egy roppant egyszerû tekercs készült. Minimális fûszerezéssel és egy kis citrommal meglocsolva. Érdemes kipróbálni, hisz nem bonyolult és hamar kész.
A recept megjelent a Kifõztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 nagy szelet tõkehalfilé
*8 vékony szelet húsos szalonna
*õrölt bors
*fokhagymás só
*citrom

A hal szeleteket a szalonnával megegyezõ széles csíkokra vágjuk, majd szárazra töröljük. Megszórjuk fokhagymás sóval és borssal, majd feltekerjük, mint a csigát. Egy szelet szalonnával szorosan körbe csavarjuk, és megtûzzük fogpiszkával. Sütõpapíros tepsibe helyezzük. 180 fokon hõlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Melegen, citromlével meglocsolva és krumplipürével kínáljuk.

A Facebookon is megtaláltok.

Már Instagramon is fent vagyok.



Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2017/12/szalo...

sponsored links

Keres?s