Szalonnás, füstölt tarjás, kukoricás, dupla sajtos pizza
sponsored links
Egy kicsit el vagyok maradva a legutóbb készült pizzák bemutatásával.
Havonta egyszer biztosan bedagasztok egy nagyobb mennyiségû pizza tésztát, ebbõl 4-5 darab 32 cm átmérõjû pizza, vagy 3 tepsi pizza lepény készül. Nem nagyon készítek kétszer ugyanolyan pizzát, már a feltételre értem, mert a pizza tésztám már jó ideje ugyanaz.
Természetesen ekkora adagot nem eszünk meg egyszerre, a maradék pizza tésztát hûtõbe teszem és másnap már csak formázom, megrakom a feltétekkel és kisütöm. Jól jön egy kis idõspórolás.
Gyakran készítek a másod vagy harmadnapos tésztából töltött pizzát, mert ilyenkor ropogósabbra sül a tészta.
Esküszöm magára a pizza tészta összetételére is, valamint a kelesztési, dagasztási technológiámra is. Készülök összeállítani egy nagy pizza posztot, ahol mindent bemutatok majd, amit eddig megtapasztaltam és kikísérleteztem a pizza tésztával ...