Szalonnába tekert pestós csirkemell
sponsored links
Imádom az olasz ízeket, különösen a parmezán sajtét, és a bazsalikomét. S, hogy mi az ami ezt a kettõt páratlan módon egyesíti? Hát a pesto. De nem akartam, hogy csak ez az íz domináljon a szombati ebédünkben, így-hát szalonnába csavartam a pestós csirkemelleket. Ez az étel nagyon gyorsan és egyszerûen elkészíthetõ, igazán nem kell hozzá sok alapanyag, egyedül a pesto beszerzése lehet hosszadalmas, de manapság már a legtöbb szupermarketben lehet kapni (olcsóbb megvenni mint elkészíteni). Ajánlom mindazoknak akik szeretnek gyorsan elkészülni, és emellett tartalmas, laktató ételeket enni. A szalonna és a pesto káprázatos ízvilágot és szaftot adnak, az amúgy száraz csirkemellnek.
Hozzávalók:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kg csirkemell filé
- 100 g pesto
- 300 g szeletelt császárszalonna (bacon)
- 1 dl száraz fehérbor
- 3 db paradicsom
Köret:
- 2 bögre rizs
- 20 g petrezselyem
Mielõtt bármihez is hozzáfogtam volna, bekapcsoltam a sütõt, és elõmelegítettem 220 fokra. Ha követitek a példám, rengeteg idõt tudtok ezzel spórolni. Miközben a sütõ melegedett, a pipi melleket kb. 10 centiméteres darabokra szeltem, ezután mindegyiket bevagdostam. Felaprítottam a paradicsomot, valamint a fokhagymát, majd egy tepsibe helyeztem a húsit, és jól bedörzsöltem a pestóval, hogy minél jobban átjárja sütéskor az íze.
Miután az összes pestó elfogyott, gondosan szalonnába öltöztettem a csirkemell katonákat és visszahelyeztem õket a tepsibe. Rászórtam a fokhagymát, ügyelve arra, hogy mindenhova jusson. A paradicsom szintén erre a sorsa jutott, illetve dugdostam a húsok közé is. Majd megsóztam és megborsoztam (sóból a szalonna miatt nem kell sok), aztán megitattam a fehérborral. Olajat nem is adtam hozzá, teflonos tepsiben nem ragad le, ezen kívül a szalonna és a pesto is elég szaftot tud ereszteni. Lefedtem egy alufóliával, és kb. fél órát pároltam, majd ellenõriztem, hogy átpuhult-e a hús, és még 10 percre visszatettem pirulni alufólia nélkül.
Köretnek petrezselymes párolt rizst készítettem. Szenzációsan finom tud lenni a sült csirke szaftjával meglocsolva. Ha meghoztam a kedveteket hozzá, ne tétovázzatok hozzálátni! Jó étvágyat kíván Apátok!