Szalonnába tekert aszalt szilvás máj sült zellerrel (paleo)
sponsored links
Evelin itt található fotója adta az inspirációt, hogy elkészítsem ezt az ételt. Köszönöm szépen az ötletet! Hidegen és melegen egyaránt finom.
Hozzávalók:
4 kacsamáj
16 puha aszalt szilva
16 vékony szelet húsos szalonna
törött bors
só
a körethez:
3 nagyobb zeller
2-3 evõkanál olívaolaj
só
továbbá:
ecetes almapaprika (recept itt)
A kacsamájat négy részre vágjuk. Rárakjuk az aszalt szilvát és egy-egy szalonnába csavarjuk. Tûzálló tálba tesszük, megborsozzuk és 200 fokon, fedetlenül addig sütjük, amíg a szalonna szépen megpirul. A körethez a zellert két centis kockára vágjuk. Sütõlemezen szétterítjük, meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk. 175 fokos sütõben 45 perc alatt megsütjük úgy, hogy idõnként átforgatjuk a zellerkockákat, hogy egyenletesen piruljon. A máj mellé kínáljuk, amit csak tálaláskor sózunk meg. Savanyúságként ecetes almapaprikát adunk mellé.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!