Szalonnába tekert aszalt szilvás máj sült zellerrel (paleo)

2017-03-07

sponsored links



Evelin itt található fotója adta az inspirációt, hogy elkészítsem ezt az ételt. Köszönöm szépen az ötletet! Hidegen és melegen egyaránt finom.

Hozzávalók:

4 kacsamáj
16 puha aszalt szilva
16 vékony szelet húsos szalonna
törött bors

a körethez:
3 nagyobb zeller
2-3 evõkanál olívaolaj

továbbá:
ecetes almapaprika (recept itt)

A kacsamájat négy részre vágjuk. Rárakjuk az aszalt szilvát és egy-egy szalonnába csavarjuk. Tûzálló tálba tesszük, megborsozzuk és 200 fokon, fedetlenül addig sütjük, amíg a szalonna szépen megpirul. A körethez a zellert két centis kockára vágjuk. Sütõlemezen szétterítjük, meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk. 175 fokos sütõben 45 perc alatt megsütjük úgy, hogy idõnként átforgatjuk a zellerkockákat, hogy egyenletesen piruljon. A máj mellé kínáljuk, amit csak tálaláskor sózunk meg. Savanyúságként ecetes almapaprikát adunk mellé.

A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.

A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.

Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!




Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/AnitaKedvence...

sponsored links

Keres?s