Szaloncukorteszt 2011

2011-12-23

sponsored links

Miközben mindenki a válságról és blokádról beszél, mi beszéljünk a szaloncukrokról. Idén elveimhez híven egyáltalán nem lesz pont, lesz viszont vélemény. Tízfélét kóstoltunk, elõrebocsátom, hogy nem csak teendõim akadályoztak abban, hogy korábban írjam meg a tesztet - de a tapasztalataim is: tessék végre elhinni, hogy nem kifizetõdõ novemberben vagy december elején szaloncukrot venni. Egy-két szemet érdemes, és azt a statisztika szerint fejenként max. fél kilót amit január elejéig megeszünk, már a bombabiztosan jóból kell megvenni. És igen, az árak is lejjebb mennek, minél közelebb vagyunk 24-éhez, annál inkább. Szóval pl. holnap érdemes nagyobb tételben vásárolni, szerintem.

Ami az árakat illeti: becsapósak, tessék vigyázni! A kimért szaloncukornál kilóban adják meg, a csomagok általában fél kilósak vagy 450 grammosak, van olyan, ahol darabárat írnak ki (fõleg a kézmûveseknél), és vannak dobozba csomagoltak, ahol legtöbbször nem a darabszám, hanem max. a súly szerepel a dobozon, ami bármennyi lehet. Az idei kóstolós teszthez odaírtam, hogy mi volt a kiírt áras, és azt is, hogy grammja mennyibe kerül.

Idén Csabival, Csoszával (õ fotózott, köszi!) és Viktorral kóstoltam, mind szeret kísérletezni az ízekkel és mind inkább a minõség, mintsem a mennyiség hívei.

De lássuk az idei felhozatalt.

A zselés ...


Folytats a blogon ... csox.blog.hu/2011/12/23/szaloncukorte...

sponsored links

Keres?s