Szaloncukor Limoncello - aszalt vörös áfonya
sponsored links
Limoncello, aszalt vörös áfonya, rózsavíz nagyon jó, harmonikus ízt adott a szaloncukor alapnak, amit Katuc konyha blognál (itt) olvastam és már többször alkalmaztam. (itt) és (itt)
Hozzávalók: 45 db szaloncukorhoz
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
- 0,5 dl Limoncello
- 10 dkg õrölt mandula
- 5 dkg cukor
- 1-2 teás kan. rózsavíz
- 17,5 dkg fehér csoki
Burok:
- 20 dkg étcsokoládé (nálam: 70 %-os Lindt)
- 2 gr kakaóvaj por
Készítés:
Az áfonyára ráöntöm a likõrt és néhány órát hagyom állni benne.
Az áfonyáról leöntöm a limoncellot, a gyümölcsöt kinyomkodom. (a likõrt nem öntöm ki, mert fel fogom használni!!)
Ha a limoncello kevesebb mint fél deci, akkor kipótolom és az õrölt mandulához öntöm, hozzáadom a cukrot és a rózsavizet és aprítógépben pépesítem. (gyurma állagúra)
Kicsit az áfonyát is aprítom a géppel (annyira csak, hogy kicsit darabos maradjon benne a gyümölcs) és hozzákeverem a mandula péphez. A fehér csokit felolvasztom víz-gõz fölött, vagy csokiolvasztó gépben és a masszához adom.
Mûanyag fóliába csomagolom és egy jól zárható mûanyag dobozban hûtõbe teszem egy éjszakára.
Másnap a töltelék formázását ugyan úgy csinálom, mint a kókuszos szaloncukornál. (itt)
A csokit felolvasztom, temperálom és a szaloncukrokat kimártom: A mûvelet ugyan az, mint a kókuszos szaloncukor esetében. (itt)
A csomagolással kapcsolatban (itt) olvashattok.