Szaloncukor házi meggyes-mákos marcipánból
sponsored links
Még a téli Dining Guide Food Show-n kérdezte tõlem Annamari, a Rozmaring&Csokoládé blog írója, hogy hogyan lehetne meggyes-mákos szaloncukrot készíteni. Sikeresen bogarat ültetett a fülembe, így találtam ki egy nagyon egyszerû, marcipánalapú szaloncukrot. A nagy kedvenc cukorszirupos marcipán-alapreceptbõl indultam ki, ezen annyit módosítottam, hogy a mandula egy részét darált mákra cserértem, és a cukorsziruphoz nem vizet, hanem meggybefõtt levét használtam. Végül a masszát aszalt meggyel dúsítottam. Isteni lett a végeredmény!
Hozzávalók kb. 25-30 darabhoz:
Marcipán:
- 85 gr egész mandula blansírozva
- 15 gr darált mák
- 80 gr cukor
- 25 gr akácméz
- 30 gr meggylé / meggybefõtt leve ...