Szaloncukor alap
sponsored links
November elején leszedtĂŒk a még tĂ”kéken maradt szĂ”lĂ”fĂŒrtöket. Nem lett sok, mert szedés közben természetesen eszegetni is kellett; meg a darazsak is szépen besegĂtettek.
Mi legyen belĂ”le? Zselés szaloncukor. JĂł, de hogyan?
Még korainak gondoltam a szaloncukor tényleges elkészĂtését, mert KarĂĄcsonyig biztosan egy darab nem maradt volna.
Ăgy az a kompromisszumos ötlet jutott eszembe, hogy most csak az alapot készĂtem el, december közepén pedig megtörténhet a szaloncukor gyĂĄrtĂĄs.
Leszemeztem a szĂ”lĂ”fĂŒrtöket, megmostam a szemeket.
LekvĂĄrfĂ”zĂ” fazekamban elkezdtem fĂ”zni a szĂ”lĂ”szemeket. Gyorsan összesetek és kibĂșjtak halvĂĄnyrĂłzsaszĂn ruhĂĄjukbĂłl.
Ritka szövésĂ» konyharuhĂĄba öntöttem és lecsepegtettem, Ăgy kiebrudalva a magokat és héjat. Csak erĂ”s idegzetĂ»eknek, nem szép lĂĄtvĂĄny.
A lecsöpögött szÔlÔlevet ...