Szalon-czukorkák.

2011-12-18

sponsored links



(853. oldal)

1/2 kiló czukrot egy csésze vizzel, vagyis valamely gyümölcsnedvvel fölolvasztunk, azután folytonos kavarás közt törésig fõzzük. Akkor egy kanállal kiveszünk belõle és kõlapra teszünk megpróbálandó, ha jó e már? - mig megkeményedik, folyvást kavarva. - Ha még nem érte el a kellõ fokot, tovább fõzzük s kis idõ multán a próbát ismételjük. Ha elég szilárd, kihuzzuk a tüztõl, ha pedig nagyon is kemény lenne, kevés vizet öntünk hozzá. Ha a czukrot kanalankint a kõre öntöttük és kavartuk, ujjnyi vastagon papirra kenjük. Hûvös helyen hûlni hagyjuk és az elsõ papirt róla leveszszük. Ha megszáradt, ujjnyi nagy koczkákat vágunk belõle és ha teljesen kihûlt, színes papirba ...

Folytats a blogon ... doboscjozsefnyomaban.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s