Szalagos fánk gyorsabban
sponsored links
Jön a farsangi idõszak és ilyenkor sokan fánkot is sütnek. De! Nem mindegy mennyi macera van vele, mert ezzel speciel semmi. A tésztát a gép megdagasztja, aztán már lehet is nyújtani, szaggatni. És miközben elmosogatunk, a gyereknek enni adunk, vagy éppen orrot fújunk (influenzás idõszak lévén), elolvassuk a neten a híreket, hip-hop eltelt egy óra és a megkelt fánkokat lehet sütni, és aki bírja langyosan, már eheti is finom házi baracklekvárral! Nem írom le mennyit bírok egyszerre betolni, mert még mohónak, falánknak, ki tudja minek néztek! :))
Másnap is imádom, ...ha marad! :)
Tegnap készültek, reggelre egy szem maradt. :( Újrasütném most azonnal, de mi lesz így a hátralévõ pár kilóval?
Ellen tudsz állni a csábításnak?
Hozzávalók:
- 5 dkg élesztõ
- 50 dkg liszt
- 4 tojássárgája
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 ek. cukor ...