Szalagos fánk gyorsabban

2012-01-09

sponsored links


Jön a farsangi idõszak és ilyenkor sokan fánkot is sütnek. De! Nem mindegy mennyi macera van vele, mert ezzel speciel semmi. A tésztát a gép megdagasztja, aztán már lehet is nyújtani, szaggatni. És miközben elmosogatunk, a gyereknek enni adunk, vagy éppen orrot fújunk (influenzás idõszak lévén), elolvassuk a neten a híreket, hip-hop eltelt egy óra és a megkelt fánkokat lehet sütni, és aki bírja langyosan, már eheti is finom házi baracklekvárral! Nem írom le mennyit bírok egyszerre betolni, mert még mohónak, falánknak, ki tudja minek néztek! :))
Másnap is imádom, ...ha marad! :)
Tegnap készültek, reggelre egy szem maradt. :( Újrasütném most azonnal, de mi lesz így a hátralévõ pár kilóval?

Ellen tudsz állni a csábításnak?

Hozzávalók:

  • 5 dkg élesztõ
  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 ek. cukor ...

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2012/01/sz...

sponsored links

Keres?s