Szalagos fánk
sponsored links
Az elõzményeket figyelembe véve mindenki beláthatja hogy részemrõl elképesztõ önuralomról árulkodik, hogy nem a let s funk vagy that s funky címet adtam a mai bejegyzésemnek. Csak egy hajszálon múlott, de mint mellékelt ábra és a fenti két sor mutatja mégsem bírtam ki, sosem bírom ki ez van. A fánkkal való kapcsolatomról leginkább azt kell tudni, hogy ha egy szóval kéne jellemeznem (ami nekem megint csak nem legfõbb erõsségem - úgy látszik ez a kihívások bejegyzése számomra) akkor azt írnám, hogy nincs. Szóval ez nem egy tradicionális családi recept és nem is a régóta kísérletezem különbözõ receptekkel kategória, azzal pedig, hogy én találtam ki, a fánk kapcsán csak akkor állnék elõ, ha reinkarnálódott szuper nagyi lennék, aki emlékszik az elõzõ életeire, de így átlagos memóriával megáldva Bereznay Tamás fánk receptjére támaszkodtam a Mai magyar konyha szakácskönyvbõl. Nagyon szeretem ezt a könyvet, mert bár elképesztõen egyszerûek a receptek és mikor megnézem a 3-4 alapanyagból álló listát, sosem értem, hogy ebbõl meg mi fog kisülni, de olyan jól eltalált arányokkal, praktikus ötletekkel dolgozik, hogy én receptjében még sosem csalódtam.
Regressziós hipnózis helyett:
50 dkg liszt
2 dl tej
4 dkg élesztõ
5 dkg porcukor ...