Szalagos fánk
sponsored links
Végre-végre rászántam magamat a szalagos fánk készítésére, mivel egy rövid farsangi összefoglalót írtam egy receptes közösségi oldalnak és abból aztán tényleg nem maradhat ki a nagy klasszikus...
Alapvetõen nagyon egyszerû elkészíteni ezt a finomságot, de sokszor gyõzött eddig az idõtényezõ, mert ugye a szupergyors fánk és a csörögefánk lényegesen rövidebb idõ alatt kész, bár vitathatatlan, hogy elképesztõen finomak, mégis egyik sem ér nyomába a szalagosnak :-)
A tésztánál ügyeljünk arra, hogy meleg, huzatmentes helyen kelesszük és ami a legfontosabb, a szalag a sütési trükknek köszönhetõen lesz meseszép.
A tésztánál ügyeljünk arra, hogy meleg, huzatmentes helyen kelesszük és ami a legfontosabb, a szalag a sütési trükknek köszönhetõen lesz meseszép.
*Sütési praktikák:
- az olaj, vagy zsiradék ne legyen nagyon forró, mert nagyon megbarnul, vagy megég a fánk,
- elõször a benyomott oldalával lefelé és fedõ alatt (!) kell sütni 2-3 percig, majd megfordítva a fánkokat, fedõ nélkül süssük aranybarnára a másik oldalt is 1-2 perc alatt,
- maximum annyi olaj legyen, hogy a fánk tudjon lebegni, de a magassága feléig érjen (ott lesz a szalag, ahol nem sül közvetlenül az olajban).
Fel a fejjel, ha épp nem sikerült szalagosra sütni, az ízét ez cseppet sem befolyásolja :-)