Szalagos fánk

2011-09-28

sponsored links

Szalagos fánk
Ebédre gulyáslevest fõztem kapirgálós idei csirkébõl kézi csipetkével. Az ilyen laktató leves után második fogásnak elég valami sült tészta. Szalagos fánkot választottam, bár nincs farsang. Mivel gyorsan, könnyen elkészíthetõ, mindannyian szeretjük, elég gyakran szoktam sütni. Receptje Péter Jánosné egyik régi süteményeskönyvébõl való.
Hozzávalók:
  • fél kiló liszt
  • 3 deci tej
  • 3 deka élesztõ
  • 1 evõkanál porcukor
  • 5 deka vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 kupica rum
  • csipet só
A meglangyosított cukros tejben feldobatjuk az élesztõt, s a többi hozzávalót hozzákeverve jól kidolgozzuk.
Én csak kézzel, fakanállal szoktam. Eléggé lágy tésztánk lesz, amit letakarva langyos helyen másfélszeresére kelesztünk. Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval  kiszaggatjuk. Letakarva még fél órát kelesztjük sütés elõtt. Most kevesebb idõ is elég volt, mert meleg van. Aztán olajat forrósítunk és kisütjük a fánkokat. Az olaj hõmérséklete ...

Folytats a blogon ... tortafuggo.blogspot.com/2011/09/f.html

sponsored links

Keres?s