Szakállas pogácsa
sponsored links
Szilveszteri bulira készült ez az érdekes, és finom, sajtos különlegesség.
Hozzávalók: a tésztához
- 60 dkg liszt
- 36 dkg vaj
- 6 ek tej
- 3 tojássárgája
- 18 dkg reszelt sajt
a töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 20 dkg krémsajt
- 3-4 ek tejföl
- só
- szerecsendió
a tetejére : 3 tojásfehérje
a hempergetéshez:20-25 dkg reszelt sajt
A vajat morzsold el a liszttel,majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze.
Lisztezett deszkán nyújsd 3-4 mm átmérõjû kiskorongokat.
A tetejüket kend meg tojásfehérjével,majd sütõpapírral borított tepsibe sorakoztatva, elõmelegített sütõben
180 C fokon süsd õket szép pirosra.
A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhetõ legyen.
Ízesítsd sóval,reszelt szerecsendióval.
A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot, s forgasd meg õket reszelt sajtban.
Jó étvágyat hozzá!