Szakállas pogácsa

2014-01-01

sponsored links



    Szilveszteri bulira készült ez az érdekes, és finom, sajtos különlegesség.


Hozzávalók: a tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 36 dkg vaj
  • 6 ek tej
  • 3 tojássárgája
  • 18 dkg reszelt sajt
                  a töltelékhez:
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg krémsajt
  • 3-4 ek tejföl
  • szerecsendió
                 a tetejére : 3 tojásfehérje
                 a hempergetéshez:20-25 dkg reszelt sajt



A vajat morzsold el a liszttel,majd a többi hozzávalóval dolgozd alaposan össze.
Lisztezett deszkán nyújsd 3-4 mm átmérõjû kiskorongokat.
A tetejüket kend meg tojásfehérjével,majd sütõpapírral borított tepsibe sorakoztatva, elõmelegített sütõben
180 C fokon süsd õket szép pirosra.

A töltelékhez a puha vajat keverd simára a krémsajttal és annyi tejföllel, hogy jól kenhetõ legyen.
Ízesítsd sóval,reszelt szerecsendióval.
A krémmel tapassz össze 2-2 kis tésztakorongot, s forgasd meg õket reszelt sajtban.

                                                             Jó étvágyat hozzá!

Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/01/sza...

sponsored links

Keres?s