Szakácsmustra - Nigella velencei répatortája
sponsored links
Ezt a viszonylag újnak mondható játékot az Életinfó blog írónõje keltette életre, melynek a 3. fordulója KisIldihez kerül, aki Nigella receptjeit nevezte meg feladatul :)
Épp tegnap láttam az egyik Nigella konyhája címû sorozat egyik részét a TV-ben, ahol is egy velencei répatorta készült, ami nagyon megragadta a fantáziámat, bár a recepten jelentõsen változtattam, de az alapok mégiscsak tõle származnak ;) Az eredeti receptet itt olvashatjátok.
Hozzávalók: (20 cm- es tortaformához)
- 2 szál sárgarépa megtisztítva és lereszelve
- csipet só
- 150 g darált dió
- 100 g liszt
- 150 ml olaj
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 1 kk vaníliaaroma
- fél kk õrölt szerecsendió
- fél citrom leve
- fél citrom héja
Tetejére: szeletelt mandula
Kísérõnek:
- fél narancs leve
- 4 ek tejföl
- 2 ek méz
Elkészítés:
A tésztához a cukrot, sót és a feltört tojásokat robotgéppel felhabosítjuk, majd elõször a száraz, végül a többi folyékony alapanyagot is hozzádolgozzuk, míg csomómentes masszát nem kapunk. A tortaforma alját sütõpapírral béleljük az oldalát pedig margarinnal kikenjük, miközben a sütõt 180 fokra elõmelegítjük. A formába kanalazzuk a tésztát, melynek tetejét megszórjuk a szeletelt mandulával, így mehet a sütõbe 40- 45 percre. Míg sül elkészítjük a tálaláskor a tortához kínált öntetet. Miután kivettüka sütõböül kicsit állni hagyjuk és csak utána vesszük ki a formából. Végül élvezettel elfogyasztjuk :) Finom szaftos süti lesz belõle, ami nem bonyolult és villámgyorsan elkészíthetõ.
Korábbi receptjeim Nigellától:
- Mandarinos süti
- Sajttorta
Korábbi receptjeim Nigellától:
- Mandarinos süti
- Sajttorta