SZAKÁLLAS POGÁCSA - a legjobb recept alapján!
sponsored links
Ez a pogi is Milán névnapjára készült, és pillanatok alatt elfogyott, annyira finom!!!
Ezt a szakállas pogácsát 2-3 évvel ezelõtt találtam valamelyik receptes oldalon, és az elmúlt 2 évben kétszer is megsütöttem két különbözõ internetes recept alapján, de egyik alkalommal sem azt kaptam vissza, amit vártam. Nem mondom, hogy nem lehetett megenni, mert végül is jó volt, de én sokkal jobbat vártam tõle. Az elsõ recept szerint a tésztájával nem voltam megelégedve, mert másnapra ugyan megpuhult valamelyest, ahogy írva is volt, de mégsem nyerte el a tetszésünket. A második recept szerint pedig a krém volt túl liszt ízû még úgy is, hogy csak fele mennyiségû lisztet tettem bele, mint ami írva volt...
De pár napja az egyik fb-os ismerõsöm fotói között megláttam ezt a pogácsát > persze azonnal el is kértem tõle a receptet, amit rögtön el is küldött, és amikor megláttam, tudtam, hogy ez az a recept, amit mindig is szerettem volna! :) Milán névnapjára el is készítettem ezt a pogácsát, és végre azt kaptam ettõl a pogácsától, amire vágytam! A tésztája azonnal puha sütés után is, tehát nem kell egy napot várni, hogy átpuhuljon és végre enni lehessen... A krém is annyira finom sajtos, lágy > tehát a kettõ együtt úgy tökéletes, ahogy van!
"Vézna" (Õ kérte, hogy ha meg szeretném említeni itt a blogomon, akkor ezzel a névvel tegyem:), nagyon köszönöm, szuper receptet kaptam Tõled! Bár picit változtattam rajta itt-ott a családom ízlésére (ezt biztos észreveszed benne, mert a családom miatt így írom le magamnak itt a blogomon), de az alapreceptet Neked köszönhetem mindenképpen! :D Elõre látom, hogy ez a pogácsa sokszor fog elkészülni nálunk, mert Milán - a nem túl jó étvágyához képest - elég sokat megevett belõle, nagyon ízlett Neki is, és Én ennek nagyon örültem! :))
Hozzávalók a tésztához: (kb. 33-35 pogácsához) ...