Szabolcsi töltött káposzta

2011-09-20

sponsored links

Lassan fél éve, hogy kaptam egy hatalmas és gyönyörû, sütésre alkalmas cserépedényt, amelynek a felavatása mindeddig elmaradt. Az utóbbi hetekben már erõsen érett a projekt, azonban a kora õszi kánikulára való tekintettel egyre csak halogattam, kinek van kedve ebben a melegben órákig fûteni a sütõt. Vasárnap azonban már nem volt mentség, annál is inkább, mert már idejét sem tudom, mikor ettem utoljára szabolcsi töltött káposztát (igazán jót még annál is inkább). Még javában tart az idei kiváló paradicsomszezon, hiba lett volna kihagyni friss paradicsomból készítve. Elõre kell bocsátanom, az én megoldásom nem teljesen authentikus, hiszen manapság eleve nagyon kevesen készítik sütõben a töltött káposztát (pedig így az igazi!), de nem volt szívem megcsonkítani a káposztaleveleket sem, így aztán a szármák is nagyobbak a Szabolcsban megszokottnál. Ez egyébként meglátásom szerint egyáltalán nem probléma, talán így kicsit más, kontrasztosabb  ízhatást lehet elérni.  Harmadrészt, a fûszerezés sem a megszokott, nem valószínû, hogy pl. római köményt sûrûn raknának bele, ám érdemes kipróbálni, nagyon egyensúlyban volt az egész étel. Sõt, azt kell mondjam, az eddig készített töltött káposztáim közült ez volt a legjobb! Karácsonykor esélyes, hogy ebben az irányban fogok ismét elindulni.

Hozzávalók (kb 24 db) ...

Folytats a blogon ... lorien.blog.hu/2011/09/20/szabolcsi_t...

sponsored links

Keres?s