Szabolcsi töltött káposzta arab beütéssel:)

2011-12-31

sponsored links


Mivel is zárhatnám az idei évet,mint a kedvenc töltött káposztámmal,a szabolcsival.Az arab beütést az adja,hogy rizs helyett bulgurral készült és használtam hozzá egy különleges fûszerkeveréket,amit Zsuzsim hozott Egyiptomból.
A szabolcsi töltött káposzta paradicsommal készül,s elõször Petiméknél ettem Nagykállóban.Az anyukája készíti a legfinomabbat fele disznó- és fele kacsahúsból,finom kis picike ,de elegáns töltéseket.Én a paradicsomon kívül azért biztos ami biztos alapon még picit tejföllel is díszítem,csak hogy megtegye a hatását:)
Nekem nem állt rendelkezésemre kacsahús,így csak disznóhúsból készült és még én is ettem belõle,pedig  a disznóhúst nem szeretem.De egy évben egyszer-na jó idén ez a 2.és egyben az utolsó-eszem egy jót belõle,csakis a Töltött káposzta tiszteletére:)

Így hát ezzel koronáztam meg a Szilveszter napját.Egyébként semmi szilveszteri hangulatunk nincs, hét ágra süt a nap reggel óta, csak a konyhaablakból látható Kékestetõ havas fenyõi emlékeztetnek arra,hogy tél van.Idén az az igazi karácsonyi hangulat sem volt,sajnos volt pár ember,akiknek ilyenkor sem számít a szeretet és még ilyenkor is képesek átgázolni mások érzésein.(a  kettõnkén konkrétan...) Most már tudjuk ,hogy ezek után hogy viszonyuljunk hozzájuk.A következõ év egyik feladata lesz.

Szabolcsi töltött káposzta arab beütéssel

Hozzávalók: 

- 1 kg darált hús (disznó,vagy disznó és kacsa vegyesen)
- 50 dkg bulgur ( vagy csak simán rizs)
- só
- bors
- egyiptomi marhahús fûszerkeverék 
- 2 teáskanál pirospaprika ...

Folytats a blogon ... krisztakonyhja.blogspot.com/2011/12/s...

sponsored links

Keres?s