Szabolcsi almás-máktorta paleosítva (paleo)
sponsored links
Vitathatatlanul itt az õsz, habár még harcolnak a napsugarak (a hétvégére jó idõt mondanak), azonban már én is inkább a konyhában töltöm a szabad idõmet, mint a napozóágyban a kókuszolajom (naptej helyett, isteni!), és egy jó könyv társaságában.
Paleos életmódunknak megfelelõen nem igazán tévedünk be cukrászdákba, így nem sok fogalmam volt az ország tortái projektrõl (szégyellem is magam), így miután az esküvõn megismerkedtünk e jelenséggel, Férjem, egy unalmas délutánján, eddig nem látott lelkesedéssel vetette bele magát az ország tortái vizsgálgatásába. Nem is kellett sokat várni arra, hogy elkezdjen kitartóan kérlelni, hogy vessük bele magunkat a Szabolcsi almás-máktorta elkészítésébe, még hozzá paleosan. A fotókon gyönyörûen nézett ki, de tudtam, hogy ezt paleosítani nem lesz egy egyszerû fazonváltás. Maga a recept paleosítása nagyon egyszerû feladat volt, de hogy küllemben egyezzen, azt ríttig nem tudtam összehozni. Ettõl függetlenül már az elsõ kóstolása teljes befalásba torkollott (4 ember 1db 20cm-es tortát egy ültõben). Valami fantasztikus az íze.
Elõször a recept szerint jártam el, és minden krémet a tortába töltöttem, amitõl persze menthetetlenül szétcsúszott, és mindeddig nem tapasztalt kudarc érzés kerített magába, azonban az íze olyan fenomenális, hogy nem hagyott a belsõ hang: csináld meg fotózhatóra, mert ezt mindenki imádni fogja!
Egy szó, mint száz: ötször készítettem el a tortát, a recepten igazán sokat változtattam, a krémet pedig nem ...