Szabolcsi almás máktorta, országtorta 2012 -paleo

2014-02-20

sponsored links

Már régebb összegyûjtöggettem az országtorták receptjeit, elõbb-utóbb mindegyiket kipróbálom kisebb-nagyobb módosításokkal. Az almás máktorta tûnt elsõre a legegyszerûbbnek, olyan hozzávalókkal, amik ilyenkor tél végén is könnyen beszerezhetõek.
Hozzávalók:
Piskótához:
-3 tojásfehérje felverve
-20 g eritrit
-150 g darált mák
-3-4 ek. víz vagy kókusztej
A mákot összekevertem a vízzel és egy kis kókusztejjel, majd feleforgattam az eritrittel felvert tojásfehérjébe. Sütõpapírra három kört rajzoltam és ezeke eloszlattam a tésztát, majd megsütöttem.
Krémhez:
-3 tojássárgája
-200 ml kókusztek
-30 g eritrit
-2 tk. útifû maghéj
Pudingos állagú krémet fõztem, majd kihûtöttem.
-almalekvár vagy reszelt alma (nálam 380 g házi, fûszeres, mindenmentes almalekvár)
-fél alma a díszítéshez
-fél citrom leve az alma áztatásához
Összeállítás:
Miután kihûlt a piskóta és a krém is, egy piskótalapra rákentem az almalekvárt. Erre jött a következõ lap, majd a krém fele, az utolsó lap és a krém másik fele. Az almát cikkekre vágtam és citromleves vízbe áztattam, hogy ne barnuljon meg.
Összesen 62 g CH-ot tartalmaz, ha 8 kis szeletre vágjuk, akkor egyenként 7,75 g-ot.




Folytats a blogon ... tuparna-habvero.blogspot.com/2014/02/...

sponsored links

Keres?s