Sz?mtorta
sponsored links
A t?szt?t az itt le?rt receptem szerint k?sz?tettem, de most margarint nem tettem bele, csak vajjal k?sz?tettem. 4 fel? osztottam, amiket kiny?jtottam, sablon szerint kiv?gtam 2-2 sz?mot, a lees? t?szt?b?l kis szivecsk?ket szaggattam ki, amiket a d?sz?t?sn?l felhaszn?ltam, plusz picit nagyobb sz?vecsk?ket, amiket pedig kettes?vel lekv?rral ?sszeragasztottam.
Kr?m:
75 dkg mascarpone
7,5 dl tejsz?n (33%-os)
2 csomag habfix?l?
porcukor ?zl?s szerint (kb. 10-12 ev?kan?lnyi)
A kr?mhez a mascarponet a porcukorral k?zi mixerrel kikevertem.
A tejsz?nt a habfix?l?val habb? vertem, majd a mascarponehoz kevertem.
A kr?met sima cs?vel ell?tott nyom?zs?kba t?lt?ttem.
A t?lc?ra a kr?mb?l p?r kis p?tty?t nyomtam, amibe beleragasztottam ?vatosan a t?sztasz?mot. Vigy?zni kell,nagyon t?r?keny, jobb ha egy m?sik t?lc?r?l,vagy tepsi h?tulj?r?l cs?sztatjuk a hely?re, r?nyomkodunk a kr?mb?l. ?n most tettem a kr?m k?z? p?r helyre savanyk?s m?lnalekv?rp?tty?t.
R?cs?sztattam a m?sik sz?mot a kr?mr?tegre. Ugyan?gy erre is nyomkodjuk a kr?met.
Tetej?t tetsz?s szerint d?sz?tj?k,ak?r gy?m?lcs?kkel, vagy mint most ?n t?bbf?le csoki ?s kekszdarabk?kkal
. Egy-k?t nap kell, am?g a t?sztalapok megpuhulnak, akkor a legfinomabb.