SYLLABUB

2011-11-26

sponsored links


Egyik délután nagy B-t sietve hoztam haza az oviból. Már az autóban mondtam neki: "Kisfiam, vár egy meglepi otthon!" "Tényleg Anya, milyen meglepi? Hami?" Nem-nem, annál sokkal jobb!!!" Már az elõszobában, nagykabátban mondta, oké Anya, mi a meglepi? "Nem, elõbb levetkõzünk szépen, kibújsz a csizmádból és a kabátból, és utána megmutatom." "De Anya, én már úgy izgulok!" Belépve a gyönyörû kék szeme izgatottan fürkészte a szobát. Na, mi lehet az a nagyon izgi meglepi? Amikor elõvettem, és megmutattam, még jobban felragyogott szeme. De nem csak az övé, hanem az öccséé is! Õ mindenáron meg akarta fogni, megkóstolni, hiszen ami ennyire szép, az csak jó lehet. Körülbelül fél óráig néztük, megbeszéltük, hogy eddig ez a pincében lakott, mert évente csak egyszer, adventkor vesszük elõ, és Karácsony után visszaköltözik ugyanoda. Ezért egy kicsit poros, egy kicsit használt, de mi nagyon szeretjük. Én is imádtam gyermekkoromban, amióta pedig nekem is vannak gyerekeim, még jobban próbálok odafigyelni, hogy milyen szokásokat, rituálékat ületetek el bennük, hogy azt õk is továbbadhassák. És ehhez nélkülözhetetlen a gyerekek kedvence: a csillogó-villogó fényfüzér. 

Ezzel a recepttel most én is megnyitom az adventi idõszakot, elkezdjük közösen itthon a karácsonyi készülõdést. Feldíszítettük a kandallót, a lépcsõt, közösen állítottuk össze az adventi koszorút. 
A syllabub egyébként egy brit desszert, rém egyszerû, de mégis finom. Alkohol nélküli változatban gyerekeknek is adható. Sõt, ha valaki mégis szeretne némi furfangot beletenni, a bort cserélje könyök pezsgõre. Babapiskótával fogyasszátok.

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... coffeinmentes.blogspot.com/2011/11/sy...

sponsored links

Keres?s