Svéd vörösboros puncs
sponsored links
Ideért hozzánk is a hideg és a hó. Ilyen idõben nagyon jól tud esni egy-két pohár forralt bor vagy puncs, akár a szabadban, akár a kandalló melege mellett fogyasztva. A gyümölcsös-vörösboros puncs után újabb vörösborral készült forró italt hozok, mégpedig a svéd vörösboros puncsot. A hagyományosnak mondható fûszerezés mellett nagyon kellemes ízt ad neki a fekete ribizli nektár, meg persze a finom konyak. Érdekessége, hogy mazsolaszemekre és mandulára tálaljuk, az ital elfogyasztása után ezeket a finomságokat is kikanalazhatjuk a pohár aljából. A recept a Kifõztük Magazin februári számában jelent meg, sok sikert hozzá!
- 1,5 dl fekete ribizli nektár (25%-os)
- 1 kezeletlen héjú citrom
- 2 narancs
- 1 teáskanál szegfûszeg
- 2 fahéjrúd ...