Svéd rozskenyér

2012-03-27

sponsored links


A BBB társaság márciusi kenyere ez az igazán különlegesen fûszeres, igazán finom rozs (-os ) kenyér.
Astridnak, a hónap Háziasszonyának, köszönöm ezt a jó kis receptet, amit nem felejtek és a jól bevált kenyereim mellett rendszeresen napirenden tartok.

Képzeljünk el, azt az illatot ami belengte a házunkat, amikor sütöttem ezt a narancshéjas, ánizsos, köményes csodát....Ünnepi hangulatot varázsolt az amúgy is ünnepi hangulatomba.
Mikor elõször sütöttem, megadtam a módját, készültem rá napokig, majd megvártam amíg családom nagy része túracipõt húz, s tekintettel, hogy én nem tarthattam velük, e kenyér készítésével kárpótoltam magam. Na és a kész illatos finomsággal vártam Õket haza. Tudtam, hogy ebédelnek valahol, de becsületükre legyen mondva, azonnal igent mondtak a kóstolásra, csak egy picit, csak egy falatot. Falatot, újabb falat követett. A Férjem úgy jellemezte, hogy feltette a napra a koronát, igazi desszert kenyér. Nem is kíván mást csak egy kis krémes házi vajat.
Szépnek nem szép, sütöttem már szebbet, így hát elneveztem: "csúnya de finom"-nak. ( A csúnyaság csak az én kenyeremre és az elsõre vonatkozik.)
Mielõtt leírom a receptet, öt megjegyzés:
1) Ez nem Kubai kenyér gyorsaságú, tehát akkor fogjunk hozzá, ha van idõnk.
2) A eredeti receptet megfeleztem, tekintettel, hogy szeretek mindig friss ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s