Svéd mandulatorta (IKEA)

2012-06-04

sponsored links


Ha netán az Ikeában ebédelünk svéd húsgolyót, amelyet azóta is igen sokszor készítünk el itthon, mindig a tálcára pakolok egy szelet mandulatortát. Nekem kedvencem. :)
Sok külföldi oldalt végignéztem, magyart is, de bevallom õszintén nem volt kedvem kísérletezni.
Aztán nem oly rég Strawberry blogszülinapja alkalmából megörvendeztetett minket egy tökéletes recepttel. :) Megláttam, megszerettem. Nagyon ajánlom. A sütési technikán változtattam, magam módján leegyszerûsítettem, valamint a cukor mennyiségét is visszavettem a krémbõl.

Hozzávalók:

tésztához:

4 tojás fehérje
120 g nádcukor (muscovado)
250 g héjas mandula ledarálva
50 g egész héjas mandula félig ledarálva

krém:

4 tojás sárgája
30 g keményítõ ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Balhetterem/~...

sponsored links

Keres?s