Svéd mandulatorta
sponsored links
Második próbálkozásom volt ez az Ikeás svéd mandulatorta reprodukálására. Az elsõ olyannyira lett rossz, hogy szószerint a kukában végezte. Akkor még nem tudtam tojásos-keményítõs krémet csinálni.Olyan szépen berántottásodott, hogy maximum pirítós kenyérrel lehetett volna tálalni.
A mostani lényegesen jobban sikerült.Ha követem Emõke receptjét tisztességesen és héjas mandulát darálok le, nem pedig szeletelt mandulát, és a muscovado cukrot sem világosbarna nádcukorral helyettesítem, akkor valóban ikeás lett volna a tésztája és pont olyan lett volna. Viszont a krémje nagyon jó,és betöltve azért egészen olyan lett. Köszönöm a kiváló receptet Emõke, még dolgozni fogok rajta, hogy nekem is tökéletesre sikerüljön:)
Hozzávalók:
(24 cm-es kapcsos tortaformához)
A tésztához:
4 tojásfehérje
120 gr nádcukor (muscovado)
250 gr héjas mandula ledarálva
50 gr héjas mandula félig ledarálva
A krémhez:
4 tojássárgája
30 gr keményítõ ...