Svéd (mandula) diótorta

2014-03-10

sponsored links



Bizony, nem is svéd, nem is mandula, de kísértetiesen hasonlít arra a bizonyos kedvelt tortára. 

Szülinapi ebéd menüt állítottam össze, a kapros gombaleves és a töltött canelloni már befutó volt, amikor a desszerthez értem. Biztos voltam benne, hogy az egyik kedvenc, a Sacher torta lesz a zárás, így elkezdtem nézegetni a neten a bevált beszerzési források heti kínálatát. És ezzel borult is, mivel megláttam a svéd mandulatorta dobozát... 

Elérkezett az elkészítés..., ja, hogy nincs itthon mandula, sebaj, dió van, úgy is jobban szeretjük.
A torta nagyon finom, biztosan bekerül az ünnepi desszertek közé.

A tésztája egy kicsit rakoncátlan, amennyire könnyû elkészíteni, annyira óvatosan kell bánni vele, mert könnyen törik, de akkor sincs baj, mert a krémmel remekül össze lehet illeszteni. Ha maradnak a tésztában nagyobb dió darabok, akkor nehezebb szépen kettévágni, így érdemes odafigyelni a darálásnál. Ráadásul tejmentes és gluténmentes a recept.


SVÉD (MANDULA) DIÓTORTA 23 cm-es formára

tészta:
4 db tojásfehérje (bio-, vagy szabadtartású) ...

Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2014/03/sved-mandu...

sponsored links

Keres?s