Svéd húsgolyó-majdnem ikeás:)
sponsored links
Úgy tûnik, skandináv hétvégét tartunk, nem szándékosan. Tegnap skolebröd, ma svéd húsgolyó. Egyszer már volt szerencsém itthon nekiállni, de az eredmény nem hozta a várt ikeás ízt. Most megint rábukkantam egy receptre, ami felettébb ígéretesnek tûnt. Utólag összehasonlítva az elõzõvel, látom, hogy tulajdonképpen majdnem ugyanaz a recept, csak az elõzõt olajban, a mostanit pedig vajban sütöttem ki. Mégis most sokkal "ikeásabb" lett, bár ehhez nyilván hozzájárult az elmaradhatatlan barnamártás és az áfonyaszósz is. Csak az a baj, hogy ezután még egy mandulatorta is lecsúszott volna...:)
Hozzávalók ( kb. 40 db kis golyóhoz)
50 dkg finomra darált hús ( sertés és marha vegyesen-én most csak marhát használtam)
10 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
10 dkg zsemlemorzsa
1 tojás
1 dl tejszín
2 mk. só ...