Svéd gomba saláta
sponsored links
A svéd gombasalátáról már írtam régebben is egy bejegyzésben. Akkor lila pereszkébõl készült, most sima csiperkébõl, mert az volt itthon. Egyébként sem bántam, bevallom, mert anti gourmand vagyok gomba tekintetében. A környezetemben mindenki szereti a mezei és erdei gombák aromáját. Nekem viszont mindig olyan érzésem van, hogy az avarból haraptam egy nagy falatot. :) (Ellenben a hajdinát megeszem, tudom, nem vagyok normális.)
Otthon épp volt egy nagyobb adag gomba, és a többiek erre szavaztak végtermékként. Padlizsánnal rakott kölessel fogyasztottuk, szósz helyett, de akár egy darab kenyérrel/ pirítóssal, némi salátával is laktató tud lenni.
Hozzávalók:
1/2 kg gomba
1 fej vöröshagyma
3 ek olivaolaj
1 l sûrû paradicsomlé (vagy
200 g paradicsomsûrítmény) ...