Svájci sáragrépatorta
sponsored links
Mária napi köszöntésre készítettem el életem elsõ sárgarépatortáját, Lajos Mari 66 torta címû könyvébõl. Már többször említettem, hogy nagyon szeretem ezt a könyvet és kijelenthetem, hogy most sem csalódtam! :)
A recepten annyit változtattam, hogy mogyoró és mandula helyett én csak darált diót használtam a sütéshez és kimaradt a narancshéj is, mert nem volt itthon narancs. A cukorbevonatot pedig leegyszerûsítettem, mert a múltkori mignon sütésembõl maradt még fondánom.
Nagyon finom, könnyû, puha és csúszós volt a torta, pedig a biztonság kedvéért vittünk mellé egy doboz tejszínhabot, de nem volt rá szükség.
Összegezve: egyszerû készítésû és kinézetû torta, ami nagyon-nagyon finom! :)
Isten éltesse sokáig a Máriákat! :)
Isten éltesse sokáig a Máriákat! :)
Íme a recept:
22dkg sárgarépa
24dkg darált dió (eredetileg 12-12dkg darált mogyoró és mandula) ...