Svájci rakott burgonya
sponsored links
Múlt héten férjem azzal jött haza, hogy egyik kolléganõje milyen, de milyen gusztusos kinézetû francia rakott burgonyát evett ebédre, én is csinálhatnék valami hasonlót. A különbözõ rakott burgonya módozatok már kissé a feledés homályába merültek nálam, ezért a biztonság kedvéért a szakirodalomért nyúltam. Elsõ körben kiderült, hogy a francia rakott burgonya nem más, mint a svájci, csak fõtt tojás is van benne. Na de akkor melyik is a svájci?
És igen, végülis ez lett belõle. Rájöttünk, ez a verzió jobban kedvünkre való, így elkészült. Nekem könnyû fõételként, férjemnek pedig oxfordi húsgolyók mellé köretnek. Ági, köszi az ötletet, bevált! :)
Hozzávalók - 6 fõre:
1 kg héjában fõtt burgonya
6 dkg vaj
9 dkg liszt
5,5 dl tej
3 tojás
2 dl tejföl ...