Svájci kolbászsaláta (Wurstsalat)
sponsored links
Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg szafaládé vagy virsli, 15 dkg Emmentáli vagy Gouda sajt, 10 dkg savanyú uborka, 1 kis fej vöröshagyma;
a páchoz: 1 dl szobahõmérsékletû húsleves vagy alaplé, 1 vékony karikára vágott zöldhagyma, 1 evõkanál apróra vágott metélõhagyma, 1 evõkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 teáskanál csípõs mustár, ? teáskanál cukor, 3 evõkanál semleges ízû olaj, 3 evõkanál fehéborecet, só, fehérbors.
Elkészítése: A páclé hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A kolbászt, a sajtot meg a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Ráöntjük a páclevet és finoman összeforgatjuk. 1 órát hûtõben pihentetjük, majd ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés: Svájcban a salátát a Cervelat-nak nevezet nemzeti kolbászból készítik. A kolbász a szafaládéhoz hasonlít, összetevõi marhahús, disznóhús, szalonna meg bõr(régen agyvelõt is adtak hozzá) és marhabélbe töltik.