Svájci kolbászsaláta (Wurstsalat)

2017-10-17

sponsored links



Hozzávalók 2 személyre: 20 dkg szafaládé vagy virsli, 15 dkg Emmentáli vagy Gouda sajt, 10 dkg  savanyú uborka, 1 kis fej vöröshagyma;

a páchoz: 1 dl szobahõmérsékletû húsleves vagy alaplé,  1 vékony karikára vágott zöldhagyma, 1 evõkanál apróra vágott  metélõhagyma, 1 evõkanál apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 teáskanál csípõs mustár, ? teáskanál cukor, 3 evõkanál semleges ízû olaj, 3 evõkanál fehéborecet, só, fehérbors.

Elkészítése: A páclé hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. A kolbászt, a sajtot meg a savanyú uborkát vékony csíkokra vágjuk és egy tálba tesszük. Ráöntjük a páclevet és finoman összeforgatjuk. 1 órát hûtõben pihentetjük, majd ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.


Megjegyzés: Svájcban a salátát a Cervelat-nak nevezet nemzeti kolbászból készítik. A kolbász a szafaládéhoz hasonlít, összetevõi  marhahús, disznóhús, szalonna meg bõr(régen agyvelõt is adtak hozzá) és  marhabélbe töltik. 



Folytats a blogon ... aledakonyhaja.blogspot.com/2017/10/sv...

sponsored links

Keres?s