Svájci burgonya
sponsored links
Gyermekkorom kedvenc étele ez volt. Nem tudom, miért svájci krumpli a neve, talán ott tanulta édesanyám (gyermekként jártunk Svájcban, Franciaországban is, édesapám egy ösztöndíjat nyert az egyetemen, és mi is elkísértük:). Visszatérve az ételre: az eredeti úgy néz ki, hogy nyers krumplit nyakon kell önteni jó sok tejjel+sajttal, snidlinggel megszórni, némi vajat is adva hozzá. Szóval nagyon gyors és laktató étel. Valamelyik nap eszembe jutott, és mivel minden alapanyag volt itthon hozzá, elkészítettem a vegán verzióját.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
5-6 ek. 100% extra szûz olívaolaj
1 csokor snidling
só-ízlés szerint
4-5 gerezd fokhagyma
0,5 l natúr Vegimilk
2 ek. kókuszolaj
2 dl rizs-vagy zabtejszín ...