Sváb menü az etyeki fogadóban
sponsored links
Igazi kihívás volt, amikor 2014 februárjában a blog felkérést kapott az etyeki Rókusfalvy Fogadótól egy komplett sváb menüsor elkészítésére és bemutatására. Végre lehetõség adódott arra, hogy kipróbáljuk: hogyan mûködnek a hagyományos, egyszerû sváb ételek egy profi konyhán és egy méltán jó hírû étteremben. Nem tagadom, volt némi félelmem: vajon a vendégek hogyan fogadják majd a menüt, lesz-e rá érdeklõdés egyáltalán?
Az sem titok, hogy a meghívás kiötlõje, a fogadó étteremvezetõje az öcsém, Balázs. Õ hamar megnyugtatott, hogy a profi konyhai csapat és a remek pincérek mind a segítségemre lesznek, úgyhogy nincs ok az aggodalomra.
És tényleg nem volt. Patai Lali konyhafõnök vezetésével néhány óra alatt elkészült a menü, és az ételek a kreatív tálalásnak köszönhetõen nem csak finomak, de kívánatosak is lettek. Egy hétig választhatták a betérõk napi ajánlatként a fogásokat. A vendégek visszajelzései is csak megerõsítettek abban, hogy a hagyományos sváb konyhának van helye a hazai gasztronómiában. Az ott töltött nap nagy élmény volt, sok tapasztalattal és új barátokkal. Köszönet érte.
A pekeskifli.blog.hu menüje a Rókusfalvy Fogadóban
? ?Pekeskifli und Käse?
? Eiersuppe mit weichgekochtem Ei
? Eingebrannte Bohnen mit Zwiebel, Kartoffelknödel und Bratwurst
? Quarkpuffer