Sváb menü az etyeki fogadóban

2014-03-10

sponsored links

Igazi kihívás volt, amikor 2014 februárjában a blog felkérést kapott az etyeki Rókusfalvy Fogadótól egy komplett sváb menüsor elkészítésére és bemutatására. Végre lehetõség adódott arra, hogy kipróbáljuk: hogyan mûködnek a hagyományos, egyszerû sváb ételek egy profi konyhán és egy méltán jó hírû étteremben. Nem tagadom, volt némi félelmem: vajon a vendégek hogyan fogadják majd a menüt, lesz-e rá érdeklõdés egyáltalán?

Az sem titok, hogy a meghívás kiötlõje, a fogadó étteremvezetõje az öcsém, Balázs. Õ hamar megnyugtatott, hogy a profi konyhai csapat és a remek pincérek mind a segítségemre lesznek, úgyhogy nincs ok az aggodalomra.

És tényleg nem volt. Patai Lali konyhafõnök vezetésével néhány óra alatt elkészült a menü, és az ételek a kreatív tálalásnak köszönhetõen nem csak finomak, de kívánatosak is lettek. Egy hétig választhatták a betérõk napi ajánlatként a fogásokat. A vendégek visszajelzései is csak megerõsítettek abban, hogy a hagyományos sváb konyhának van helye a hazai gasztronómiában. Az ott töltött nap nagy élmény volt, sok tapasztalattal és új barátokkal. Köszönet érte.

 

A pekeskifli.blog.hu menüje a Rókusfalvy Fogadóban

? ?Pekeskifli und Käse?

? Eiersuppe mit weichgekochtem Ei
? Eingebrannte Bohnen mit Zwiebel, Kartoffelknödel und Bratwurst
? Quarkpuffer

 

 

  • Pekeskifli és Käse
  • Tojásleves
  • Hagymás bab nudlival és kolbászkarikákkal
  • Quarkpuffer
  • Lali, ez elég sós vajon?
  • Készülnek a kiflik
  • Ez a tészta már jó lesz így
  • A csapat
  • Testvérek

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... pekeskifli.blog.hu/2014/03/10/svab_me...

sponsored links

Keres?s