Sváb Käsespätzle - sajtos nokedli
sponsored links
Nem mostanában készítettem ezt az ételt, de mivel épp nemrég jöttünk haza az utószezonra átcsúszott nyaralásunkról abban az országban, ahol a Käsespätzle már-már nemzeti eledel, ezért jobbnak láttam, ha a recept most kerül fel a blogra.
Ausztria az egyik kedvenc országom. Amikor kint dolgoztam, az egyik leginkább kedvelt ételem a Käsespätzle volt, hiszen nagyon hasonlít a mi nokedlinkre. Nem is csoda - a galuskatészta egyébként is német/osztrák eredetû. Ez a sajtos variáció a hagymával különösen ízlett nekem, képes lettem volna szinte minden nap ilyet enni.
Miután az utóbbi idõben több alkalommal is fõztem nokedlit, eszembe jutott a jó öreg Käsespätzle, és nem volt vitás, hogy elkészítem. Jaj, de jól tettem! Amikor asztalra került, jó 1 hónap választott el bennünket az utazástól, ezért lélekben ilyen módon is készülni akartam rá.
Az is jó módszer a készítés során, hogy amikor a nokedli kifõ, serpenyõbe teszünk belõle ...