SVÉD HÚSGOLYÓK ÁFONYA SZÓSSZAL
sponsored links
Egyik nap Zsófival sétáltattuk a gyerekeket, és amikor ebédidõben szétváltunk megkérdeztem: "Nálatok mi lesz ma az ebéd?". "Svéd húsgolyók." Késõbb kiderült, hogy elõre gyártott formában volt (nem is tudtam, hogy így is hozzá lehet már jutni), de nagyon jó ötlet volt ahhoz, hogy bevillanjon, milyen régóta nem ettem ilyet. Kb egy évtizede nem ettem az IKEA-ban, vásárolni is csak ritkán, de az ízére kiválóan emlékeztem. Azért biztos, ami biztos alapon átfutottam az angol nyelvû irodalmat, osztottam-szoroztam és megalkottam az én "tökéletes" húsgolyóimat. Ezek ugyanis nem serpenyõben, bõ olajban sültek, hanem sütõben. Mindez egyébként Boldika névnapjára készült (utána répatortát is kapott), mert a fiatal úr húsimádó, és szerencsére neki is nagyon ízlett. Sõt, a bátyja hazatérve szintén rávetette magát, pedig éppen elõtte fejezte be az oviban az ebédet. Elkészítése egyszerû, tálalni pedig sok mindennel lehet: rizzsel, krumplival, tésztával, mi most éppen salátát választottuk hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg marhalapocka darálva
10 dkg száraz fehér kenyér héj nélkül
kb 1,5 dl tej az áztatáshoz
2 tojás
fél fej vöröshagyma ...