SVÁB KOVÁSZOS UBORKA
sponsored links
Tényleg nem tudom miért hívják sváb kovászosnak, nekem ilyen néven mutatták be, így adom tovább.
Elöljáróban azért elmondom, hogy a "klasszikus" kenyeres erjesztés nekem nem igazán jött be, résen kellett legyek mindig és idõben kikapnom a kenyeret a lébõl ahhoz, hogy az uborka ne lágyuljon meg és a leve ne legyen nyúlós. Nos, a "sváb" módszerrel kovászolt uborkával ilyen még soha nem történt meg.
Próbáljátok ki egyszer, s utána mindig így készítitek!
Egy kiló nem túl apró uborkának a végeit levágtam, hosszába bevágtam vigyázva, hogy ne essen szét az uborka.
Egy 2 literes üveg aljára csombordot és kaprot helyeztem, egy megmosott és felkarikázott krumplit, majd beledugdostam az uborkákat. 3-4 cikk fokhagymát dobtam közéjük, a tetejére pedig ismét csombord, kapor és még egy szeletelt krumpli került.
1 liter langyos vízhez 1 kanál sót számolva elkészítettem a kovászlevet és ráöntöttem az uborkára. Tányérral lefedtem és kitettem az erkékyre meleg helyre, de nem tûzõ ...