Sushi újra gondolva
sponsored links
Egy (szerintem) nagyszerû receptet találtam a Healthy World Recepies oldalán. Azonnal megtetszett és el is szerettem volna készíteni. Mangót azonban tegnap sehol sem sikerült szereznem, így a mangót kiváltottam ananásszal. A többi összetevõ stimmel.:)
A végeredmény
Az összetevõk
Az elkészítés módja
olyan kis guszta :)
Hozzávalók:1 csomag garnéla rák (mélyhûtött), a panírhoz tojás, liszt és zsemlemorzsa, a kisütéshez olaj, 1 érett mangó (jelen esetben pár ananászkarika), 1 kis fej lilahagyma, egy fél piros kaliforniai paprika, 1 érett avokádó, fél lime leve, olívaolaj, só, bors, 1 bögre rizs, 1 tk cukor, 3 tk rizsecet, nori lapok
Elkészítése: a rákokat olvasszuk fel és csepegtessük le, ez tart a legtovább. A legjobb éjszakára a hûtõben hagyni lassan kiolvadni és reggel lecsepegtetni, vagy amikor készíteni szeretnéd.
Amikor lecsöpögött, hagyományos módon panírozzuk és kisütjük olajban, papírtörlõvel leitatjuk a felesleges zsírt róluk. A rizst jól átmossuk és kétszeres mennyiségû vízzel odatesszük fõni. Amikor felforrt takarékra vesszük alatta a lángot és pároljuk, amíg a leve el nem fõtt. Ezt követõen még legalább 10 percig hagyjuk a gõzben, majd egy nagyobb edénybe borítsuk ki és keverjük alaposan át. Amikor már langyos, akkor ugyanúgy mint a sushi esetében keverjünk a rizshez egy kevés sót és a rizsecetben feloldott cukort is. Alaposan forgassuk át.
A salsához vágjunk mindent apróra, sózzuk, borsozzuk, csavarjuk rá a fél lime levét és egy kevés olívaolajat. Amikor mindennel elkészültünk összeállíthatjuk a tekercseket.
Javaslom, közvetlenül fogyasztás elõtt elkészíteni, mivel a salsa is nedves, gyorsan feloldja a nori lapot és gusztustalanná válik az étel.
Az egyik képen látható, ahogy elrendeztem a félbevágott nori lap egyharmadán elõször a rizst, majd a rákokat és végül a salsát. Ezt követõen feltekerjük mint egy fagyi tölcsért és megesszük. Nagyon ízletes étel.
Elkészítése: a rákokat olvasszuk fel és csepegtessük le, ez tart a legtovább. A legjobb éjszakára a hûtõben hagyni lassan kiolvadni és reggel lecsepegtetni, vagy amikor készíteni szeretnéd.
Amikor lecsöpögött, hagyományos módon panírozzuk és kisütjük olajban, papírtörlõvel leitatjuk a felesleges zsírt róluk. A rizst jól átmossuk és kétszeres mennyiségû vízzel odatesszük fõni. Amikor felforrt takarékra vesszük alatta a lángot és pároljuk, amíg a leve el nem fõtt. Ezt követõen még legalább 10 percig hagyjuk a gõzben, majd egy nagyobb edénybe borítsuk ki és keverjük alaposan át. Amikor már langyos, akkor ugyanúgy mint a sushi esetében keverjünk a rizshez egy kevés sót és a rizsecetben feloldott cukort is. Alaposan forgassuk át.
A salsához vágjunk mindent apróra, sózzuk, borsozzuk, csavarjuk rá a fél lime levét és egy kevés olívaolajat. Amikor mindennel elkészültünk összeállíthatjuk a tekercseket.
Javaslom, közvetlenül fogyasztás elõtt elkészíteni, mivel a salsa is nedves, gyorsan feloldja a nori lapot és gusztustalanná válik az étel.
Az egyik képen látható, ahogy elrendeztem a félbevágott nori lap egyharmadán elõször a rizst, majd a rákokat és végül a salsát. Ezt követõen feltekerjük mint egy fagyi tölcsért és megesszük. Nagyon ízletes étel.