Sumac fûszeres csirkecomb
sponsored links
Hozzávalók:
csirkecombok (nálam most 5 alsó- és 8 felsõcomb)
só
A pácoláshoz:
3 evõkanál Sumac fûszer
2 duci gerezdfokhagyma
1 evõkanál paradicsomsûrítmény
2 evõkanál gránátalma melasz
ízlés szerint csilipehely
A pác hozzávalóit összekevertem.
A megmosott, szárazra törölt combokat sóztam, majd összeforgattam a pácban (kézzel a legjobb).
Lefedve hagytam a hûtõben pácolódni legalább 2-3 órát.
Utána enyhén kiolajozott tepsibe raktam a húsokat. Pár csepp olajjal megcsepegtettem, megszórtam szezámmaggal. 200 fokos elõmelegített sütõbe toltam. 20 perc után betettem sütni a krumplit is, amit ez szerint a recept szerint készítettem. Ekkor levettema hõfokot 180 fokra, és légkeverésen sütöttem tovább a húst és a krumplit egyszerre, amíg a hús is és a krumpli szép piros és puha nem lesz (nálam kb. 1 óra volt).